Zo kun je geld besparen in 2017

Geld besparen zijn we dol op, zeker in de start van het nieuwe jaar. We zijn vastberaden om onze spaarpot te laten groeien en willen geld besparen op onnodige uitgaven. Gelukkig helpen wij je een handje met tips die je kunt toepassen in 2017.

Zorgverzekeringen vergelijken

Door de stijging van de premies bij bijna alle zorgverzekeraars wordt het steeds interessanter om je zorgverzekering te vergelijken. Controleer daarom voor 1 februari wat je huidige zorgverzekeraar je kan bieden en vergelijk je behoeftes met andere verzekeraars. Vaak hebben werkgevers, verenigingen en banken afspraken met bepaalde zorgverzekeraars. Dit noemt men ook wel collectief verzekeren en kan flink wat euro’s per maand schelen. Zeker de moeite waard om te checken.

Geld geven is geld besparen

Alle vaders, moeders, opa’s en oma’s in Nederland mogen hun (klein)kinderen weer financieel helpen bij de aankoop van een eigen woning, zonder hier belasting over te moeten betalen. De belastingvrije schenk grens is namelijk weer opgeschroefd naar 100.000 euro. In 2015 is deze regel teruggedraaid naar 50.000 euro, maar in 2017 is dit bedrag weer verdubbelt. Als je van plan bent om geld te schenken aan je (klein)kinderen is dit het moment, mits ze het besteden aan een eigen woning. Check wel even alle voorwaarden van deze belastingregel, maar in 2017 kun je geld besparen door veel geld te schenken.

Check je Internet, TV en Telefonie abonnement

Bij het zoeken van een internet, televisie en telefonie abonnement wordt je bestookt met aanbiedingen voor het afsluiten van een bepaald contract. Helaas gelden deze aanbiedingen alleen voor nieuwe klanten, maar dit is niet helemaal waar. Dit soort alles-in-1 contracten, van bijvoorbeeld ziggo of kpn, hebben een bepaalde looptijd en worden stilzwijgend verlengd. Het is verstandig om je alles-in-1 contract erbij te pakken en te controleren wanneer deze is afgelopen. Aan het einde van je contract kun je besluiten over te stappen of contact op te nemen met je huidige provider, want je komt namelijk weer in aanmerking voor alle acties. Dus ook al ben je uitermate tevreden met je huidige situatie, dan is het zeker aan te raden om contact te zoeken met de klantenservice aan het einde van het contract. Een belletje kan je zomaar wat geld besparen en anders kun je nog steeds besluiten om over te stappen naar de concurrent.

Combineer en profiteer

We hadden het net al over aanbieders van alles-in-1 pakketten en deze zijn in sommige gevallen te combineren met je telecom provider. Je kunt geld besparen door te kiezen voor dezelfde aanbieder bij beide diensten. In Principe neem je dus een volledig pakket af bij hetzelfde bedrijf en dit is juist wat de marktleiders willen en bieden je hierdoor hoge kortingen aan. Kortgeleden is ziggo samengegaan met vodafone. Als je zowel klant bent van ziggo en vodafone zul je in de toekomst geld besparen.

2017besparengeld
Reacties (0)
Reactie toevoegen