Review: Harman Kardon Citation ONE – Smart Speaker

Onze huishoudens worden steeds slimmer en zo komen er ook steeds meer producten op de markt die een smarthome mogelijk maken. Ondertussen kennen we natuurlijk al de slimme verlichting van bijvoorbeeld Philips Hue en de thermostaten die jouw huis op een slimme duurzame manier verwarmen. Dit waren de eerste producten op weg naar een smarthome. Sinds kort kunnen we hier smart speakers aan toevoegen. Slimme luidsprekers die jouw dagelijks leven een stuk eenvoudiger maken en alle ruimtes in je woning kunnen voorzien van muziek. Een goed voorbeeld van een degelijke smart speaker is de Harman Kardon Citation ONE. Wij hebben deze slimme speaker getest en zijn overdonderd door de resultaten.

Harman Kardon Citation ONE – Citation Serie

De Harman Kardon Citation ONE is een slimme luidspreker uit de Citation serie van het merk Harman Kardon. De Citation productlijn bestaat uit vier slimme draadloze luidsprekers, twee surround speakers, een slimme soundbar en een goede subwoofer. De luidsprekers kunnen afzonderlijk worden gebruikt, maar kunnen ook worden ingezet als een 5.1 surround set. De afwerking en uitstraling van de producten uit de Citation lijn zijn hetzelfde, waardoor je een prachtig geheel kunt creëren wanneer je meerdere Citation producten aanschaft. De ONE speaker is de kleinste uit de Citation serie.

Uitstraling Harman Kardon Citation ONE

Alle slimme Citation speakers hebben een luxe stijlvolle afwerking, zo ook de Harman Kardon Citation ONE. Deze smart speaker heeft een stoffen buitenkant die verkrijgbaar is in twee kleuren, namelijk grijs en zwart. De bovenkant van de Harman Kardon Citation ONE is prachtig mat afgewerkt. In de mat afgewerkte bovenkant vind je een aantal fysieke knoppen waarmee je het volume kunt regelen, bluetooth kunt aanzetten en de microfoon kunt uitschakelen. Dit laatste is handig wanneer je niet elke keer wilt worden lastig gevallen door Google Assistant. Aan de voorzijde van de speaker vind je nog een aantal led lampjes die gaan branden wanneer je met de Harman Kardon Citation ONE communiceert. De ledjes zijn niet storend en alleen zichtbaar wanneer de slimme speaker een opdracht moet uitvoeren.

Installatie en connectiviteit

Muziek op de Harman Kardon Citation ONE smart speaker kun je op 2 manieren afspelen. De luidspreker beschikt namelijk over bluetooth en wifi. Het bereik van beide is groot en voor de meeste huishoudens voldoende. Wanneer je de Harman Kardon Citation ONE optimaal wilt gebruiken is het verstandig om deze te installeren op je wifi netwerk in huis. De installatie is zeer eenvoudig met behulp van de Google Home app op je smartphone of tablet. Doordat de Citation ONE gebruikmaakt van de software van Google Assistant is het noodzakelijk om de Google Home app te installeren. Doorloop de stappen die worden aangegeven in de app en je bent binnen een aantal minuten klaar. Na de installatie kun je gelijk genieten van jouw favoriete muziek, die jij vanaf jouw smartphone streamt naar de Harman Kardon Citation ONE.

Geen goede wifi in huis? Misschien kan dit artikel jou helpen.

Formaat en kwaliteit van het geluid

Een slimme speaker schaf je natuurlijk niet alleen aan omdat je een persoonlijk assistent in huis wilt halen, je wilt namelijk lekker naar muziek kunnen luisteren. En dat kan met de Harman Kardon Citation ONE zeker! De slimme luidspreker beschikt over meerdere speakers die samen maximaal 40 watt kunnen leveren. Ruim voldoende voor een gemiddelde ruimte. De kwaliteit die uit de speakers komt is verbluffend, maar dit verwacht je natuurlijk ook van een Harman Kardon luidspreker. Doordat de Harman Kardon speaker erg krachtig is en beschikt over Google Assistant is de speaker groot van formaat, namelijk ruim 18 centimeter hoog en 14 centimeter breed. Nog steeds prima compact, maar wel bovengemiddeld.

Slimme bediening en spraakbesturing

Naast de fysieke knoppen die zich aan de bovenkant van de Harman Kardon Citation ONE bevinden kun je de luidspreker bedienen met de Google Home app op je smartphone of tablet. Het is wel belangrijk dat je bent verbonden met hetzelfde wifi netwerk als de speaker. Naast slimme bediening via de app beschikt de smart speaker ook over spraakbesturing met behulp van Google Assistant. Deze functie is erg makkelijk wanneer je je handen vol hebt en toch de volume wilt wijzigen. Door “Hey Google, zet de volume omhoog” te roepen zal de speaker zijn volume aanpassen. Wij waren in het begin erg sceptisch over spraakbesturing, maar sinds wij de Harman Kardon Citation ONE gebruiken kunnen we niet meer zonder. Er zijn tal van spraakopdrachten beschikbaar die direct invloed hebben op het gebruik van de slimme speaker, maar ook op andere slimme apparaten in huis.

Harman Kardon Citation ONE & Google Assistant

De Harman Kardon Citation ONE speaker is niet van zichzelf erg slim. Dit wordt mogelijk gemaakt door de ingebouwde Google Assistant. Door gebruik te maken van Google Assistant heeft Harman Kardon een sterke stap richting de toekomst gezet. Google Assistant is namelijk jouw persoonlijke assistent en geeft antwoord op al jouw vragen. Naast het beantwoorden van vragen kan Google Assistant ook opdrachten uitvoeren, zoals het afspelen van je favoriete radiozender of het veranderen van de temperatuur in huis. Voor het instellen van de temperatuur heb je natuurlijk wel een slimme thermostaat nodig die ook samenwerkt met Google Assistant. Doordat de assistent van Google is ingebouwd kun jij al jouw vragen en opdrachten simpel stellen aan de smart speaker. Door het combineren van verschillende producten die allemaal ondersteunt worden door Google Assistant creëer je een smarthome. De speaker fungeert op dat moment eigenlijk als tussenpersoon en stuurt de overige slimme apparaten in huis aan.

Spotify connect

Als muziekliefhebber kun je er niet meer onderuit en heb je een account nodig bij een streamingdienst zoals Spotify. Het mooie aan dit soort streamingdiensten is dat alle soorten muziek te beluisteren zijn voor een vast bedrag per maand. Naar muziek op Spotify luister je eenvoudig door gebruik te maken van de app. Je favoriete tracks plaats je in een afspeellijst en stream je naar jouw slimme speaker. Ontzettend handig, maar met de Harman Kardon Citation ONE is het nog makkelijker. De Citation ONE beschikt namelijk over Spotify connect. Wanneer jij eenmalig in de Google Home app jouw Spotify gegevens invult zal de slimme luidspreker hier altijd gebruik van maken, ook wanneer jouw smartphone niet verbonden is met de speaker. Je geeft met een spraakopdracht aan wat je wilt luisteren en de slimme speaker speelt jouw favoriete muziek af. Dit werkt niet alleen met Spotify, maar ook met bijvoorbeeld Google Music en TuneIn voor radiozenders.

Multiroom speakers

Wanneer jij (net als ons) erg tevreden bent over de Harman Kardon Citation ONE wil je natuurlijk zo snel mogelijk uitbreiden. De belangrijkste ruimtes in huis wil je voorzien van een smart speaker. Als je meerdere speakers in huis hebt uit de Citation lijn kun je dezelfde muziek afspelen op alle speakers of aangeven welke speakers je wel en niet wilt gebruiken. Dit is een erg prettige functie waardoor je overal in huis beschikt over dezelfde kwaliteit muziek. Ook andere muziek of radiozenders kun je individueel streamen naar een Citation speaker naar keuze. Door alle losse Citation speakers juist te configureren in de Google Home app wordt muziek streamen erg flexibel. Jij kiest en bepaalt wat jij in welke ruimte wilt horen.

Harman Kardon Citation ONE

De slimste luidspreker van dit moment met fantastisch geluid. De smart speaker is verkrijgbaar in het grijs en zwart. 

NU KOPEN

Voor en nadelen 

Met de Harman Kardon Citation ONE haal je een uiterst slimme speaker in huis die zijn concurrenten ver achter zich laat. Het grootste voordeel van deze speaker is Google Assistant. De gebruiksvriendelijkheid is enorm en de speaker weet eigenlijk altijd wat je wilt bereiken met je spraakopdracht. Tevens is de mogelijkheid tot het verbinden met bluetooth een groot voordeel. De meeste andere slimme speakers beschikken namelijk alleen over wifi. De kwaliteit van het geluid is verbluffend en een enorm pluspunt. Voor sommige gebruikers zal de afwezigheid van bedrade aansluitingen als een nadeel worden ervaren. Ook is het ontbreken van een accu, waardoor je de speaker niet makkelijk kunt meenemen, een nadeel voor sommigen. Maar hier is deze smart speaker ook niet voor bedoeld. Wanneer je in nabijheid van de smart speaker in gesprek bent kan het weleens voorkomen dat de speaker het gesprek oppakt en denkt dat jij een opdracht wilt uitvoeren. Het is dan aan te raden om de microfoon uit te schakelen met de button bovenop de luidspreker.

Conclusie Harman Kardon Citation ONE review

Als je opzoek bent naar een slimme speaker die kwalitatief erg goed is, niet de hoofdprijs kost en is voorzien van alle moderne functies, dan moet je zeker deze smart speaker huis halen. Het is een prachtig vormgegeven slimme luidspreker die meer functies heeft dan alle andere slimme speakers van dit moment. Met de Harman Kardon Citation ONE speaker ben je helemaal klaar voor de toekomst en ben je verzekerd van urenlang luisterplezier.

8.3
Verbluffend!

Beoordeling Harman Kardon Citation ONE

Door de mogelijkheden en kwaliteit van het geluid een TOP speaker in zijn klasse!

BESTELLEN
Harman Kardon Citation ONE speaker
  • Geluid 9
  • Design 8
  • Gebruiksgemak 9
  • Prijs 7
bluetoothharman kardonkopensmart speakersmartphonestreamen
Reacties (0)
Reactie toevoegen