Burj Khalifa Dubai, het hoogste gebouw van de wereld

Wat is Burj Khalifa? Die vraag is al ontelbare keren gesteld in een quizprogramma. Het 829 meter hoogste gebouw van de wereld in Dubai begroet dagelijks een groot aantal toeristen die willen genieten van de skyline. Een bezoek aan Burj Khalifa Dubai is méér dan de moeite waard. Goedkoop zijn de tickets niet en het vraagt geduld om die wolkenkrabber te bezoeken op de bovenste verdieping. Hieronder enkele bruikbare tips van prijzen en nuttige informatie om je wegwijs te maken in dit hoge labyrint.

 

Burj Khalifa Dubai straalt een esthetisch effect uit

Voor veel toeristen is Dubai de uitgelezen transitplaats om uit te zwerven naar alle uithoeken van de wereld tijdens hun vlucht. Het is zeker de moeite waard om een paar dagen in Dubai door te brengen. Eén van die bezienswaardigheden is de Burj Khalifa die als een komeet boven de andere gebouwen uitsteekt. Als klein mens kan je helemaal onder de indruk geraken van de Empire State Building in New York, maar die wolkenkrabber is klein vergeleken met de Burj Khalifa Dubai.

Uniek kunstwerk midden in de stad

Burj Khalifa betovert je als ’s werelds hoogste gebouw. In plaats van een vierkante of rechthoekige basis heeft elke verdieping de vorm van letter Y met gebogen randen. Het buitenste silhouet van de Burj Khalifa heeft delen van de toren die verspringende hoogten bereiken. Het schittert overdag met een zilveren glans en projecteert ’s nachts gekleurde lichten. Burj Khalifa is een uniek esthetisch kunstwerk. Het gebouw is met zijn 829 hoogte duizelingwekkend. De omliggende gebouwen rond de Burj Khalifa worden als klein ervaren wanneer je een bezoek brengt aan Dubai. 

In de duisternis een prachtig uitzicht

Gelukkig voorziet de Burj Khalifa naast de commerciële en residentiële plaatsen, ook ruimtes voor de gemiddelde toerist. Ook wel observatie dekken genoemd. Ondanks het prijskaartje dat aan de hoge kant ligt, is en blijft het een onuitwisbare ervaring die heel lang op je netvlies blijft hangen. Bij het vallen van de duisternis kan je uren uitkijken over de lichten van de stad. Een bezoek aan deze wolkenkrabber is een absolute aanrader wanneer je in Dubai bent. Maar er zijn dingen die nuttig zijn om van te voren te weten voordat je de Burj Khalifa op jouw verlanglijstje plaatst. Waar moet je om denken wanneer je een bezoek wilt brengen? Hieronder de belangrijkste tips.

Online tickets kopen voor Burj Khalifa Dubai

Een bezoek aan de Burj Khalifa brengen kan je het beste niet tijdens de drukke bezoekdagen doen. In het Midden-Oosten valt het weekend op vrijdag en zaterdag. Plan je bezoek het beste voor een andere dag in de week wanneer dit kan. Het spreekt voor zich dat Dubai meer bezoekers zal hebben tijdens de typische vakantietijden zoals Kerstmis of van Oud & Nieuw. Zeker tijdens de dagen rondom de jaarwisseling kun je enorme drukte verwachten rondom de Burj Khalifa vanwege de grootse vuurwerkshow. Om extra wachtrijen te voorkomen, kan je het beste de tickets online bestellen.

Twee soorten tickets verkrijgbaar

Het is heel belangrijk dat je kijkt welke tickets je koopt als je de Burj Khalifa wilt gaan bezoeken. Dat zorgt vaak voor frustratie en verwarring bij de toeristen dat ze het gewenste ticket niet hebben gereserveerd. Er zijn twee hoofdtypen kaarten: kaarten voor ‘At The Top Sky’ en tickets voor ‘At The Top’. De standaard – At The Top – tickets geven je toegang tot het observatieplatform op niveau 125 en de exposities op verdieping 124. Het – Top Sky – ticket geeft je daarnaast toegang tot verdieping 148. Er is ook een groot prijsverschil in piekuren. Voor niveau 125 zijn de piekuren vastgelegd tussen 15:30 en 18:00 uur. Voor het hoogste observatiedek niveau 148 gelden de piekuren de hele dag tot 18:00 uur bij Burj Khalifa Dubai.

 

Prijzen onder voorbehoud in euro’s voor 2019

Ticket op de Top niveau – 124 & 125
Volwassenen: (+12 jaar) – vanaf € 34,- 
Kind: 4 – 12 jaar – vanaf € 25,-
Baby: jonger dan 4 jaar – gratis

Ticket Top Sky niveau -124,125 & 148
Volwassenen: (+12 jaar): vanaf 89,-
Kind: 4 – 12 jaar – vanaf € 89,-
Baby: jonger dan 4 jaar – gratis

 

Wereldrecords Dubai

Dubai kent vele wereldrecords. Een aantal van deze records hebben ze te danken aan de Burj Khalifa. Zo heeft het hoogste gebouw van de wereld ook het meeste aantal verdiepingen. Met 163 etages staan ze ruimschoots voor op nummer 2 & 3, Shanghai Tower (128) & Lotte World Tower (123). Tot 2015 was ook het record voor het hoogste observatiedeck in handen van Dubai. Met – At The Top Sky – was het observatiedeck op 555,7 meter de hoogste van de wereld. Dit record is in 2015 verbroken door het deck van de Shanghai Tower op 561,3 meter.

Skip the line & combinatie tickets

Naast reguliere toegangstickets zijn er ook Skip the line en combinatie tickets beschikbaar. Met een – Skip the line – ticket hoef je niet in de rij te staan bij de kassa en lift. Je bent dus sneller aan de beurt. Combinatie tickets zijn interessant wanneer je toch meerdere dingen wilt bezoeken in Dubai, zoals bijvoorbeeld het aquarium. Je koopt dan een ticket die geldig is voor meerdere bezienswaardigheden. Een combinatie ticket is goedkoper dan wanneer je alle tickets los koopt voor de verschillende attracties. Bekijk alle beschikbare tickets hieronder van Dubai.

 

bezienswaardighedencitytripDubai
Reacties (0)
Reactie toevoegen