7 Redenen waarom solo reizen de ervaring nog beter maakt

Alleen reizen kan beangstigend zijn in het begin. Maar wat als je vrienden of familie gesetteld zijn en niet meer de ambitie hebben om te gaan backpacken op een ander continent? Je eigen reisplannen opbergen? Of toch maar die stap wagen om solo te gaan reizen? Hier zijn alvast enkele redenen waarom alleen reizen een unieke ervaring is.

1. Het plannen wordt makkelijker

Een reis plannen vergt veel werk. Zeker als je met een groep reist naar een ander continent waarbij je niet alleen zorgen hoeft te maken over accommodatie, transport, maar ook nog eens de visums. Als je alleen reist, hoef je dat organiserend talent enkel maar op jezelf toe te passen.

2. Werk aan je eigen bucket list

Dit is wellicht het grootste voordeel. De hele reis door kan je activiteiten inplannen waarvan je altijd al hebt gedroomd, zonder dat je die minder leuke activiteiten van je reisgenoot er bij moet nemen. Het zou zonde zijn om je droom om te gaan bungeejumpen in Nieuw-Zeeland of de Kilimanjaro te beklimmen, op te moeten geven omdat je reisgenoot dat niet ziet zitten. Zeker als je al zover hebt gereisd.

3 . Je maakt nieuwe vrienden

Wanneer je reist met een reisgenoot, is de behoefte om nieuwe mensen te leren kennen een stuk minder. Je hebt immers een hele goede vriend(in) bij je, toch? Wanneer je alleen reist daarentegen, zal je al sneller nieuwe mensen aanspreken. Misschien reist die andere backpacker ook alleen? Of de weg vragen aan een local kan al snel een gesprek starten.

4. Je zelfvertrouwen krijgt een boost

Alleen reizen kan beangstigend zijn. Helemaal alleen op het vliegtuig naar een bestemming die duizenden kilometers van je vertrouwde omgeving ligt. Dat betekent evenveel als zelf je problemen oplossen als die zich voordoen. Als je met een vriend of vriendin reist heb je nog het idee dat de ‘ander’ het wel zal kunnen oplossen als er een probleem is. Maar waarom zou je reisgenoot dat eerder kunnen dan jij? Nu je zelf alle beslissingen moet nemen, zal je er ongetwijfeld een serieuze confidence boost aan overhouden.

5. Je kunt binnen je budget reizen

Een reisbudget is altijd een discussiepunt tijdens het reizen. Iedereen heeft zo zijn eigen manier van geld uitgeven en dat is niet altijd gelijk. Soloreizigers echter, hebben het voordeel hun geld uit te geven aan wat ze zelf willen. Ze hebben hun hele reisbudget onder controle.

6. Je ervaart volledige vrijheid

Iedere beslissing die je maakt, of het nu een geplande route of een last –minute decision is, is er eentje die je volledig zelf hebt gemaakt. Gedurende je hele soloreis heb je alles volledig in de hand. Wat ga je eten? Waar ga je overnachten? Wat plan je de komende dagen? Je hebt de volledige vrijheid.

7. Je doet heel wat levenservaring op

Reizen is de beste manier om levenservaring op te doen. Je leert niet alleen nieuwe mensen en culturen kennen, maar je gaat vaak ook nog een stuk verder buiten je comfortzone dan je thuis zou doen. Wie alleen reist, zal ongetwijfeld een beroep moeten doen op capaciteiten waarover hij beschikt, maar nooit eerder heeft gebruikt. En uiteraard heb je een heleboel interessante verhalen achteraf om te vertellen.

bucket listreizensinglesolo
Reacties (0)
Reactie toevoegen