Must: Auto huren op je vakantiebestemming

Je wilt natuurlijk het uiterste uit je vakantiebestemming halen. Je kunt met een tour van een reisorganisatie meegaan, maar heb je al eens gedacht aan het huren van een auto? Misschien is het een drempel die je over moet: andere regels, onbekende auto of nieuwe situaties kunnen redenen zijn waarom je het nog niet gedaan hebt. We hebben hieronder een aantal tips voor je op een rijtje met betrekking tot een auto huren op je vakantiebestemming.

Pick-up and go!

Je pikt je auto direct bij aankomst op bij de luchthaven. Voor een paar euro kan je er al navigatie bijboeken. Je gooit je koffers achterin en gaan! Heb je een pakketreis geboekt, dan hoef je niet op je medereizigers te wachten en niet langs alle hotels voordat je op de plek van bestemming bent. Met een huurauto ben je dus niet afhankelijk van andere reizigers. Een auto huren en ophalen op de luchthaven kent veel voordelen.

Vooraf reserveren

Voordat je op vakantie gaat, kun je heel makkelijk al een auto reserveren. Maar zelfs als je al op je vakantieadres bent dan kun je online je auto reserveren en hem bij je hotel laten brengen. Boek je via  www.sunnycars.nl je huurauto dan heb je altijd een auto via een gerenommeerd verhuurbedrijf zoals bijvoorbeeld Avis, Hertz of Alamo. Je huurt je auto dan altijd met een all-in verzekering, dus tijdens je vakantie hoef je je geen zorgen te maken over eventuele schade.

Je eigen tijd indelen

Met een auto zie je veel meer van je vakantiebestemming. Ga je met een tour, dan heb je je te houden aan het tijdschema van de reisleiding. Met je huurauto kan je stoppen waar je wilt en kun je zelf bepalen hoe lang je ergens blijft. Je kunt de massa ontwijken en vindt zo de meest mooie plekjes.

Buiten gebaande paden gaan

Je kunt je verdiepen in de must-see spots op je bestemming. Op internet is altijd genoeg te vinden. Ga met je navigatie of met een roadmap op pad. Wat nog veel leuker is: Rijd gewoon een kant op en stop op zo veel mogelijk plekjes. Je stopt dan op plekken die je vooraf niet eens gevonden hebt en zeker de moeite waard zijn. Neem altijd wel een pakketje met eten en drinken mee aangezien je niet weet wat je gaat tegenkomen qua eetgelegenheden. Ben je op een strandbestemming? Vergeet dan niet je zwemkleding, snorkels, badlakens, etc in de auto te leggen. Het zou toch zonde zijn als je een prachtig blauwe lagune tegenkomt en je dan je bikini vergeten bent? Een auto huren op je vakantiebestemming kent zoveel voordelen!

Veiligheid

En last but not least: Wil jij een auto huren? Stel de veiligheid altijd voorop! Verdiep je voordat je gaat rijden in de verkeersregels van jouw bestemming. In sommige landen gelden toch echt andere regels dan bij ons. Zo kom je niet in onveilige situaties terecht.

Laat je op de weg ook niet opjagen door locals. Zij zijn bekend in de omgeving. Jij bent op vakantie en wilt hier dan ook van genieten. Ga eventueel even aan de kant staan om auto’s te laten passeren en ga daarna weer in je eigen tempo verder. Vanzelfsprekend moet je je wel aanpassen aan het andere verkeer en de snelheidslimiet die op bepaalde wegen gelden.

auto hurenbuitenland
Reacties (0)
Reactie toevoegen