Zo ga je op reis met je nieuwe camera

Je vakantie is geboekt, je visum is aangevraagd en je hebt een nieuwe camera gescoord bij je favoriete elektronica (web)winkel. Eigenlijk ben je volledig klaar om er een onvergetelijke reis van te maken en dit vast te leggen als een pro. Toch hebben wij nog een aantal tips voor je vakantie met je nieuwe camera.

Leer je camera kennen

Of je nou een foto of videocamera hebt gescoord, het is belangrijk om te weten hoe deze precies werkt. Vaak vind je de handleiding overbodig en laat je deze in de doos zitten en gooi je dit in de kast. Wij raden je aan om deze toch eens door te lezen en misschien wel mee te nemen naar je vakantieadres. Probeer je camera ook zo veel mogelijk van te voren uit. Kijk welke opties en standjes het beste bij jou passen. Je zult na een aantal clicks merken dat er behoorlijke verschillen zijn tussen je eerste en je laatst geschoten foto’s. Het zou zonde zijn als je je camera pas onder controle hebt als je weer terug moet naar huis.

Upload naar de cloud

Tegenwoordig is het heel normaal om bestanden extern op te slaan in plaats van op je eigen computer. Dit noemen we ook wel opslaan in de cloud. Met bijvoorbeeld Google Drive, Apple icloud of Dropbox is het zo geregeld. Deze clouddiensten bieden allemaal een x aantal gigabyte aan waar je gratis bestanden kunt opslaan, dus ook jouw foto- en videomateriaal. Het gebruiken van een cloud kent meerdere voordelen, zoals bijvoorbeeld automatische backup, het is wereldwijd te benaderen en je kunt het delen met wie jij wilt. Geef je familie en vrienden toegang tot een bepaalde map en ze kunnen meegenieten van jouw vakantie vanaf de andere kant van de wereld. Of je volledig gebruik wilt maken van de cloud of alleen een kopie van je materiaal er wilt opslaan moet je natuurlijk zelf weten. Het is wel aan te raden om voor je vertrek je eigen cloud aan te maken en in te stellen. Zo heb je tijdens je reis meer tijd om te genieten.

Extra accessoires

Het kopen van een goede nieuwe camera kost veel geld. Veel reizigers kiezen voor een dure camera, maar bezuinigen op de accessoires. Dit is iets wat je niet moet doen! Het is juist belangrijk om een extra accu mee te nemen, een extra SD kaart en een goede case om alles in op te kunnen bergen. Maak voor jezelf duidelijk wat je allemaal gaat doen tijdens je vakantie en wat je allemaal denkt nodig te hebben. Dit verschilt per persoon en per reis en kan alleen jij beslissen. Als je dit eenmaal duidelijk hebt is het van belang dit ook echt aan te schaffen. Je kunt beter een accessoire niet gebruiken, dan het niet kunnen gebruiken van een accessoire.

Ben jij goed verzekerd?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het belangrijk om precies te weten hoe jij verzekerd bent. Het is natuurlijk zuur als er iets gebeurt met je camera, maar het is nog zuurder als je hoort van je verzekeringsmaatschappij dat dit ongelukje buiten je pakket valt. Het is namelijk niet standaard bij elke verzekeringsmaatschappij dat elektronische apparaten volledig mee verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld diefstal, valschade en waterschade. Check daarom voor vertrek je verzekeringsvoorwaarden en schakel bij waar dit nodig is.

accessoirescameranieuwtipsverzekering
Reacties (0)
Reactie toevoegen