Wat Starbucks zo bijzonder maakt

In Amerika kom je ze op elke hoek van de straat tegen, maar in Nederland zijn er nog maar een paar Starbucks filialen te vinden. Toch hebben we allemaal wel eens een koffie to-go gehaald of van Starbucks gehoord. Maar wat is de aantrekkingskracht nou precies van Starbucks en wat maakt het zo bijzonder dat iedereen over de hele wereld voor een koffie in de rij staat.

Koffie is Starbucks

Het begon allemaal in 1971 toen 3 studenten niet langer vieze koffie wilden drinken tijdens hun studie. De 3 studenten kochten via de lokale groothandel koffiebonen en verkochten in hun eigen koffiehuis overheerlijke koffie. Door de jaren heen werd er geëxperimenteerd met verschillende koffiebonen en tegenwoordig worden de bonen ingekocht bij de bron zelf. Het geheim van goede koffie zit hem dan ook in de combinatie van koffiebonen en goede apparatuur waarmee de koffie gezet wordt.

Meer dan alleen koffie

Het succes zit hem niet alleen in kwalitatieve koffie. Bij het binnentreden van een filiaal moet je het gevoel krijgen dat je thuis bent. Zo zijn er een aantal zitplaatsen waar je rustig je krantje kunt lezen, er is gratis wifi om je dagelijkse mail te checken en de koffie wordt geserveerd met een glimlach. Studenten zijn daarom ook dol op Starbucks, aangezien ze er kunnen werken op hun laptop onder het genot van een zalig bakje koffie. Starbucks breidt de beleving ook steeds verder uit in hun filialen. Ze veranderen met de markt mee en hebben de afgelopen jaren een soort van “werkplek” voor klanten gemaakt. Je vindt er steeds vaker stopcontacten en usb aansluiten om al je devices te kunnen opladen.

Wereldwijd succes

Vanaf 1971 is Starbucks uitgegroeid tot meer dan 25 duizend filialen om je koffie kunnen halen. De formaten zijn overal op de wereld gelijk; Tall, Grande en Venti. Het assortiment kan per land iets afwijken, maar is over het algemeen hetzelfde. Naast koffie biedt Starbucks ook andere versnaperingen aan en breiden ze het assortiment steeds verder uit.

Comments