6 Tips voor een gezondere levensstijl

Het lijkt wel een soort trend te worden tegenwoordig: een gezonde leefstijl. Natuurlijk zou het heel normaal moeten zijn om gezond te leven maar veel mensen gaan er pas over nadenken als andere mensen het ook doen. Mocht het zo zijn dat jij ook een gezonde leefstijl wilt hebben lees dan de volgende tips.

1. Water is je beste vriend

Water zorgt ervoor dat onze organen een optimale werking hebben. Het heeft zelfs voordelen voor de huid als je genoeg water drinkt. Water helpt je metabolisme goed op gang te komen maar het helpt ook om dat neppe honger gevoel, wat je af en toe krijgt als je trek hebt in iets, weg te houden.

2. Eet minder geraffineerd voedsel

Geraffineerd betekent in principe dat het bewerkt is met bijvoorbeeld suiker, vet of zout. Er zitten nauwelijks nog gezonde voedingswaarde in het voedselproduct. Bijna al het gemaksvoedsel valt onder geraffineerd voedsel te plaatsen. Kies dus liever een keer voor natuurlijke suikers door bijvoorbeeld een stuk fruit te pakken als snack.

3. Zet meer stappen

Lopen is een ondergewaardeerde manier om efficiënt gezond te blijven. Door te lopen houden we onze spieren in conditie en verhogen we ons immuunsysteem. Het advies is om elke dag 10,000 stappen te zetten. Het is natuurlijk goed te bedenken dat dit niet voor iedereen haalbaar is. Forceer jezelf niet om dit te doen als je weet dat jouw lichaam dit niet goed kan hebben.

4. Leer etiketten lezen

Door etiketten te kunnen lezen maak je het leven een stuk gemakkelijker voor jezelf als je gezond wilt eten. In heel veel dingen worden suikers, zoetstoffen en andere troep toegevoegd zonder dat we dat zouden denken. Neem bijvoorbeeld eens die lekkere groentechips. Klinkt heel gezond, toch? Sommige merken hebben meer suiker in de groentechips dan in normale chips. Let hier dus goed op.

5. Plan je maaltijden

Veel maaltijden kun je van tevoren al plannen. Neem één dag in de week om ontbijt, lunch en/of avondeten in te plannen en voor te bereiden. Dit kun je doen door middel van bewaarzakjes of tupperware. Vervolgens leg je het in de vriezer of koelkast en pak je het op de betreffende dag gewoon wanneer je het nodig hebt. Door het van tevoren al te maken ben je minder geneigd om naar geraffineerd voedsel te grijpen wanneer je geen zin hebt om te koken.

6. Boodschappen doen na het eten

Iedereen weet waarschijnlijk wel dat het een slecht idee is om boodschappen te doen terwijl je honger hebt, toch doen veel mensen het wel. Als je boodschappen gaat doen terwijl je honger hebt, of zelfs een beetje trek, dan is er groot kans dat je meer koopt dan je nodig hebt en vaak is het ook ongezond. Zo koop je bijvoorbeeld snoep of koekjes terwijl je daar helemaal geen behoefte aan hebt. Uiteindelijk heb je er toch voor betaald en heb je het in huis dus denk je ‘ach, ik heb het nu toch in huis dan kan ik het net zo goed op maken’. Doe dus het liefst pas na het eten je boodschappen.

Comments