4 mythen over de liefde die vrouwen snel moeten vergeten

Mythe 1: Een man boven de veertig is single voor een reden

Mannen van boven de 40 die nog steeds alleen zijn die zijn dat voor een reden? Veel vrouwen gaan er vanuit dat mannen van boven de 40 die nog single zijn, dat zijn omdat er iets met ze aan de hand is. Ze denken dat er iets aan deze mannen mankeert en dat ze daarom geen liefdespartner hebben kunnen vinden. Maar schrijf deze mannen niet zo snel af! We leven in de 21e eeuw en niet meer in de jaren ’50. Tegenwoordig is het niet meer zo raar om lang vrijgezel te blijven. Sommige mannen hebben ook gewoon meer tijd nodig om relaties te gaan waarderen. Veel single mannen van 40 jaar of ouder zijn eerst voor hun carrière gegaan en hebben geen tijd gehad om hun energie in een relatie te stoppen. Net zoals gescheiden vrouwen kunnen ook deze mannen op iets latere leeftijd de meest liefdevolle en trouwe partners zijn die jij je maar kunt wensen. Dus de mythe dat ‘een man van boven de veertig single is voor een reden’ kan de prullenmand in.

Mythe 2: Mannen kan je gemakkelijk veranderen

De mythe dat mannen gemakkelijk te veranderen zijn in een relatie is ook echt een mythe. Sommige vrouwen willen perse hun man veranderen. Ook als de man in kwestie aangeeft dat hij iets niet wil, geloven deze vrouwen dat ze in staat zijn om hem van gedachten te doen veranderen. Natuurlijk kan elk mens veranderen. Ook de man. Maar dat doen ze wel in hun eigen tempo en ook alleen als ze het echt willen. Neem nou het voorbeeld van kinderen krijgen: Als een man aangeeft niet met je te willen trouwen en geen kinderen met jou te willen krijgen, dan moet je hem geloven op zijn woord en hem met rust laten. Hij zal echt niet meer van gedachten veranderen. En het is ook een mythe dat de man waar je een relatie mee hebt kneedbaar is. Je kan hem niet veranderen, hoezeer hij ook zijn best zal doen voor jou. Tenslotte: Hou jij echt van hem als je hem wilt veranderen? Kennelijk neem je hem niet zoals hij is, met al zijn onhebbelijkheden.

Mythe 3: Online dating werkt niet

Een veelgehoorde mythe is die over online dating en dat online daten niet werkt. Wij kunnen je vertellen dat je met online daten juist de kans vergroot dat je de ware liefde tegenkomt! Misschien dat jouw vrienden wel negatieve ervaringen hebben met daten via datingsites of dating apps, maar dat hoeft niet te betekenen dat het vinden van een relatie via het internet voor jou ook gedoemd is om te mislukken. Het mooie van dating apps en dating websites is dat je mensen tegenkomt die je in real life nooit zou tegenkomen! Je kunt online fantastische vriendschap- en liefdesrelaties opbouwen. Daarnaast leer je elkaar online op een heel andere manier kennen en durven jullie meer met elkaar te delen. Dating apps en datingsites zijn niet voor niets zo populair. Kennelijk werkt online daten erg goed! Dat zien we ook in onze vriendenkring. Want veel vrienden van ons hebben elkaar online leren kennen, hetzij via Facebook of WhatsApp, hetzij via dating apps zoals Tinder.

Mythe 4: Alleen de liefde is al genoeg

Een hardnekkige mythe is dat alleen liefhebben al voldoende is om een relatie in stand te houden. Nou, we kunnen je vertellen dat de liefde wel geduldig is en veel kan incasseren, toch is de liefde alleen in een relatie niet genoeg. In een relatie moet je hard werken en altijd je best blijven doen. Ook al houd je veel van elkaar. Veel relaties gaan niet kapot omdat partners niet meer van elkaar houden maar juist omdat ze uit elkaar groeien, niet hetzelfde denken of verkeerde verwachtingen hebben. Blijf daarom aan je relatie werken, praat veel met elkaar, geef elkaar veel aandacht en stel continu je verwachtingen bij. En natuurlijk gaat dat veel gemakkelijker als je elkaar lief hebt.

Comments