Hoe geloofwaardig zijn leden op datingsites?

Foto: Stokpic

Op een datingsite is het mogelijk om jouw ideale partner te vinden. Maar eerlijk is eerlijk, je komt op dergelijke ontmoetingssites ook veel gespuis tegen. Leden die je liever niet in het echt wilt ontmoeten of mensen met een fakeprofiel die zich voordoen als iemand anders. Hoe geloofwaardig zijn leden op datingsites? En zijn de vele singles ook daadwerkelijk vrijgezel? Moet je alle personen op hun woord geloven?

80% van de leden op datingsites liegen

Helaas kan je de meeste personen niet op hun woord geloven. Het lijkt er sterk op dat mensen online sneller geneigd zijn om te liegen of de waarheid te verdraaien dan in het echte leven. En dat is met een reden. Daarover straks meer. Maar liefst 80% van de mensen (dat is dus vier op de vijf) liegt over hun gewicht, leeftijd en lengte. Om nog maar niet te spreken over andere informatie zoals de sportfrequentie, wel/niet roken en ga zo maar door. Op zich zijn het schokkende cijfers maar daar tegen afgezet zijn het maar kleine leugentjes om bestwil en dus op zich onschuldig. Mensen op datingsites willen voldoen aan bepaalde idealen wat weer de kans vergroot dat ze de ware tegenkomen. Iedereen wil er immers goed uit zien. En als je leden afstoot omdat je rookt of niet aan sport doet, dan is de keuze snel gemaakt… Wat zou jij doen?

Mensen zijn verslaafd aan profielen bekijken

Een ander probleem waar je mogelijk mee te maken krijgt als jij je inschrijft op een datingsite zijn leden die verslaafd zijn aan het bekijken van dating profielen. Vaak zijn dit mensen die beschikken over minder sociale vaardigheden, te weinig zelfvertrouwen of gewoon personen die niet echt op zoek zijn naar een relatie. Ze laten met regelmaat hun gezicht zien op jouw profiel maar reageren doen ze nooit. Blokkeer deze mensen en neem geen contact met ze op. Het loopt toch uit op niets.

Leden met een fakeprofiel

Een ander probleem zijn de fakeprofielen op datingsites. De personen met een fakeprofiel noemen we ook wel ’trollen’. Ze gebruiken vaak een foto van een ander en hebben hun profiel gevuld met verzonnen informatie. Ze kicken vaak op aandacht, het zijn genotszoekers of ze zijn juist erg onzeker en durven niet in het echt af te spreken. Je pikt deze leden eruit door gewoonweg vaak dezelfde vragen te stellen en dan het liefst strikvragen. Leugens onthoud men eenmaal slechter dan eerlijke informatie! Vaak hebben fakers ook een korter profiel dan eerlijke daters. Zo hoeven ze minder onjuiste informatie/gegevens te onthouden. Heb je het vermoeden dat je te maken hebt met een faker? Ga dan af op je intuïtie en verbreek het contact. Voor hem of haar zijn er honderden of misschien wel duizenden betere alternatieven!  

Vreemdgangers

Het is raar maar waar: Op datingsites zijn lang niet zoveel vreemdgangers actief dan je zou denken. Vreemdgaan gebeurt vaak niet met voorbedachte rade maar ontstaat ‘spontaan’. Het ‘overkomt’ mensen bijvoorbeeld in een ontspannende setting, op vakantie of op het werk.

Ga gewoon zo snel mogelijk afspreken!

Dat 80% van de mensen op datingsites wel eens leugentjes om bestwil gebruikt wil niet zeggen dat deze mensen niet te vertrouwen zijn. Toch is het belangrijk om op je qui-vive te blijven. Stuur niet te lang over en weer berichtjes naar elkaar maar spreek gewoon af als het goed voelt. Daarvoor is het verstandig om, voor de zekerheid, enkele dingen te checken. Vraag zijn/haar telefoonnummer, ga na of je informatie van hem of haar kunt vinden op het internet en ga zo maar door.

Ga altijd af op je intuïtie!

Is iets of iemand te mooi om waar te zijn? Heb je onderbuikgevoelens en vertrouw je iets niet terwijl je niet de vinger op de zere plek kan leggen? Vertrouw dan wel op je intuïtie. Deze laat je namelijk nooit in de steek… Spreek niet af en verbreek al het contact.

Comments