Hoe houd je een langdurige relatie spannend?

stokpic.com

Een nieuwe relatie is spannend en de vonken vliegen er bij jullie vanaf. Maar na verloop van tijd komt de sleur erin. Jullie kennen elkaar inmiddels zo goed dat jullie geen geheimen meer voor elkaar hebben. Dat is natuurlijk mooi maar het kan ook nadelig zijn. Voordat je het weet is de passie verdwenen en moeten jullie echt veel moeite doen om het spannend te houden. Ook op seksueel gebied. Maar ook op seksueel gebied is er in een lange relatie nog voldoende te winnen. Er zijn diverse factoren die jullie seksleven nieuw leven kunnen inblazen. Je moet er alleen wel moeite voor doen. Want niets in een relatie gaat vanzelf. Zelfs van elkaar houden is niet voldoende. Hieronder hebben we enkele tips verzameld waarmee jij jouw seksleven weer een impuls geeft.

Verbeter jullie seksleven met deze tips:
01. Samen lachen is één van de ingrediënten voor een goede relatie!
02. Knuffel vaker met elkaar
03. Vergeet niet dat intiem gedrag zoals kussen lustgevoelens opwekt
04. Plan wekelijks 1 romantische avond voor jullie beiden
05. Douche met elkaar of neem samen een bad
06. Probeer verschillende seksstandjes uit
07. Gebruik hulpmiddelen zoals een vibrator en andere speeltjes
08. Kijk samen naar romantische films
09. Kleedt je aantrekkelijk en trek ’s avonds sexy lingerie aan
10. Heb vaker seks met elkaar

Tevredenheid over seksleven uitgedrukt in cijfers

De meeste partners geven hun seksleven in het begin van de relatie een hoog cijfer. Maar pak en beet tien jaar daarna zijn stelletjes nog maar voor de helft tevreden daarover. 35% is zelfs ontevreden en iets meer dan 15% weet het niet. Op zich zijn dit schrikbarende cijfers. Een groot deel van de mensen die na 10 jaar nog tevreden is over hun seksleven zegt dat ze geen verschil merken in hoe het tien jaar geleden was en nu. Onderzoekers kwamen erachter dat partners die een goed seksleven hebben vaker seks met hebben dan ontevreden stelletjes. Ook hebben ze meer orale seks en meer orgasmen. Daarnaast variëren ze sowieso vaker in vormen van seks en verloopt de communicatie rond seks beter.

Zet seks weer met stip op nummer 1 én maak het spannend!

Maak veel tijd voor elkaar. Ga regelmatig samen op pad en stuur je kinderen eens een weekendje naar je ouders, zodat jullie echt aandacht voor elkaar kunnen hebben. Seks moet altijd belangrijk blijven in een relatie. Verwaarloos dat niet. Intimiteit is belangrijk. Bij het seksen druk je niet altijd jouw eigen wensen door maar luister je naar de ander. Wat vindt jouw partner fijn? Vertraag het voorspel en doe niet alleen maar aan vluggertjes. Probeer verschillende posities uit, draag uitdagende, sexy ondergoed en geef elkaar van tijd tot tijd een heerlijke massage. Breng elkaar in de stemming door elkaar overdag seksgetinte berichtjes te sturen. Praat ook met elkaar over jullie wensen of fantasieën. Wees in alles eerlijk naar elkaar toe.

Comments