Foto: VAGO

Review: VAGO Vacuum

Super handig voor een citytrip!

Wanneer wij op reis gaan is het telkens weer een uitdaging om al onze spullen mee te krijgen naar de vakantiebestemming. We willen namelijk zoveel mogelijk spullen meenemen in een te kleine koffer. De geavanceerde reiziger onder ons is natuurlijk al bekend met het vacuüm zuigen van zijn of haar bagage. Een beetje onhandig is het wel, aangezien je tot voor kort een stofzuiger of handpomp nodig had hiervoor. Gelukkig is hier verandering in gekomen met de VAGO vacuum compressor. De VAGO reis compressor zorgt voor een besparing van maximaal 50% door het vacuüm zuigen van jouw kleding. Wij mochten een VAGO testen en het resultaat is fantastisch te noemen!

Eerste indruk VAGO vacuum

VAGO vacuum qrispWij ontvingen van vago.club een starterspakket voor deze review. In de starterset vind je een reis compressor,  medium vacuümzak inclusief afsluitdoppen, USB kabel en een kleine handleiding. Bij het uitpakken valt gelijk op dat de reis compressor ontzettend klein en handzaam is. Het apparaatje is maar 7 centimeter groot en weegt slechts 86 gram, ideaal om mee te nemen op reis. Met de USB kabel kun je de VAGO compressor voorzien van stroom. Je hebt hier alleen nog een powerbank, laptop of USB stekker voor nodig. Dit kan bijvoorbeeld de adapter zijn van je smartphone. 

De VAGO is handig in gebruik

VAGO compressor gebruiken qrispMet een snelle blik op de handleiding kun je gelijk van start. Jij stopt jouw kleding netjes in de meegeleverde vacuümzak en rits deze dicht met behulp van de witte zip-lock sluiting. In het midden van de VAGO vacuümzak zie je een grote witte dop, hier wordt de VAGO compressor geplaatst. De reis compressor schroef je op het ventiel en voorzie je van elektriciteit met de meegeleverde USB kabel. Zodra de VAGO compressor is aangesloten gaat er een groen lampje branden en is hij klaar voor gebruik. Met één druk op de knop zal de compressor nu al het overtollige lucht uit de vacuümzak zuigen. Afhankelijk van de inhoud duurt dit proces ongeveer 5 minuten. De VAGO compressor voelt zelf aan wanneer al het lucht uit de zak is en stopt automatisch. Na het verwijderen van het apparaat voorzie je het ventiel van een afsluitdop en is jouw bagage tot wel 50% in volume afgenomen.

Formaat vacuümzakken

Na een aantal pogingen merk je dat het belangrijk is om het juiste formaat vacuümzak te gebruiken. De medium zak, die in het starterspakket zit, is namelijk te groot voor een gemiddelde handbagage koffer. Een vacuüm gezogen zak kun je niet meer buigen en past dus niet in een koffer van een kleiner formaat. Gelukkig heeft VAGO meerdere formaten zakken op de markt gebracht en is dit probleem makkelijk op te lossen. Als je eenmaal door hebt welke zak je het beste kunt gebruiken en op welke manier je de vacuümzak moet inpakken is de VAGO vacuüm voor elke reiziger een echte aanwinst.

VAGO vacuum compressor qrisp

Sterke punten VAGO vacuum

De VAGO vacuüm is een must-have voor elke reiziger. Dit komt door zijn sterke eigenschappen, die het apparaat voor heeft op andere type vacuümzakken. Hij is namelijk volledig automatisch, klein van formaat en het resultaat is verbluffend. De zakken van VAGO zijn tevens sterk van kwaliteit en sluiten eenvoudig met de zip-lock sluiting.

Kleine nadelen vacuümzakken

Toch hebben vacuümzakken in het algemeen een aantal nadelen, dit geldt ook voor VAGO. Dit zijn geen grote nadelen, maar wel belangrijk om te weten. De vacuüm gezogen zakken worden stijf en hierdoor niet buigzaam. Het is belangrijk om het goede formaat zak te gebruiken die makkelijk in jouw koffer past. De kleding die je na een aantal uren uit de zak haalt is wat kreukelig. Door het netjes opvouwen en plaatsen van de kleding kun je dit beperken. Bij het gebruiken van de VAGO vacuüm is het ook belangrijk om te weten dat alleen het volume afneemt van jouw bagage, maar niet het gewicht.

Binnen 5 minuten 50% meer ruimte in mijn koffer…

Conclusie: Must-have voor de volgende reis!

Wanneer jij vaak op reis gaat en veel spullen meeneemt is de VAGO vacuum een echte aanwinst. Door zijn compactheid en eenvoudige bediening is dit apparaat meer dan alleen een travel gadget. Voor mensen die vaak een weekendje weg gaan of houden van een lange citytrip met alleen een handbagage koffer is de VAGO een must-have. Maar ook voor auto vakanties, reizen per motor of verre reizen is hij aan te bevelen. Problemen met het niet meer dicht krijgen van je koffer, door te weinig ruimte, is met de VAGO vacuum verleden tijd.

8.4
Geweldig!

Beoordeling VAGO vacuüm

Door het compacte formaat en het eindresultaat is de VAGO vacuüm een aanwinst voor elke reiziger.

NU BESTELLEN
Bestel vandaag nog een VAGO
  • Gebruiksgemak 8
  • Resultaat 9
  • Design 9
  • Prijs 7
  • Kwaliteit 9
Comments