Polaroid camera kopen? Dit moet je weten!

Met een polaroid camera wordt jouw genomen foto meteen afgedrukt. Een leuke methode om je speciale momenten eens anders vast te leggen. In het digitale tijdperk waar wij nu in leven nemen we grote aantallen foto’s die na het schieten worden opgeslagen op een SD kaart of onze computer. Vaak hebben we de grootste plannen met deze foto’s, maar blijft het hier ook bij. Wanneer je foto’s schiet met een polaroid camera wordt het moment eenmalig vastgelegd op het papiertje wat direct uit de polaroid camera rolt. Dit type camera wordt ook wel instant camera genoemd, omdat hij direct (instant) een foto aflevert zonder dat je deze hoeft te ontwikkelen. Zeker op speciale gelegenheden, zoals een bruiloft, is het gebruik van een polaroid camera extra leuk.

De foto ontwikkeling bij een polaroid camera

Voor het ontwikkelen van analoge foto’s zijn gewoonlijk een donkere kamer, filmrolletjes en chemicaliën nodig. Bij een polaroid camera worden al deze elementen samengevoegd, de film en de chemicaliën worden geïntegreerd in hetzelfde papier. Bij een normale analoge camera reageert de film op de belichting, vervolgens wordt er een negatief gevormd waarop de kleuren complementair zijn aan het origineel.

Blauw wordt geel, groen wordt magenta en rood wordt cyaan. In de donkere kamer wordt het negatief overgebracht op fotopapier met zilverhalogeniden, deze reageren op de belichting en vormen de uiteindelijke foto. Chemicaliën in fotopapier zijn extreem gevoelig voor licht, daarom moet de bewerking plaatsvinden in een donkere kamer.

Een polaroid camera kun je vergelijken met een snelwerkende donkere kamer, nadat je de knop van de camera hebt ingedrukt wordt er zeer kort licht binnen gelaten. Het licht vormt een negatief op een film die uit lagen bestaat. De twee rollen die het papier uit de camera duwen, voegende chemicaliën toe op de gebieden die nog niet hebben gereageerd, hierdoor ontstaat er binnen een paar seconde een foto.

Eén beeld wat bestaat uit zes kleurlagen

Een polaroid film heeft drie lichtgevoelige lagen, deze komen in actie wanneer er groen, blauw en rood licht binnenkomt. Als een vlies van zilver kristallen vormt het licht een negatief in deze drie lagen. Onder iedere laag zit een kleurstof laag, met cyaan, magenta en geel. Wanneer de film uit de camera rolt worden deze geactiveerd. Zit er in de laag erboven zilver dan dringt de kleur niet door, daar krijgen de andere twee kleuren uit de andere twee kleurstof lagen voorrang.

Fujifilm Instax polaroid camera

Een polaroid camera van Fujifilm Instax is erg populair. Dit komt mede door de mooi vormgegeven modellen en de extra functies die bepaalde camera’s te bieden hebben. Zo kun je met de Fujifilm Instax Mini 90 gebruikmaken van verschillende belichtingsmogelijkheden en kun je foto’s schieten van bewegende objecten, zoals rondrennende kinderen. Met een polaroid camera van Fujifilm Instax beschik je over een alles in een instant camera.

Geschiedenis van Fujifilm instax camera’s

De eerste Fujifilm Instax camera werd in 1998 gelanceerd: de Instax 10. Deze camera was gebaseerd op de Polaroid SX 70 uit de jaren 70 en 80. De camera’s worden instant camera’s genoemd omdat de foto’s direct klaar zijn. Ondertussen zijn er een aantal nieuwe modellen op de markt gebracht, waaronder Instax Mini en Instax Square. Ontdek de mogelijkheden met de camera’s en kies het formaat wat het beste bij je past.

Fuji Instax Mini 9

De Fujifilm Instax Mini 9 is een hippe instant camera met handige functies en de opvolger van de populaire Instax 8. Licht of donker met 4 verschillende standen heb je altijd het goede licht. De camera geeft zelf aan door middel van een lampje welk licht je het beste kunt gebruiken. Ook bezit de camera een selfie modus om leuke selfies te kunnen schieten, tot 35 cm kun je close ups maken. De camera is verkrijgbaar in 5 hippe en leuke kleuren. 

Fujifilm instax mini 9

Fuji Instax Mini 90

De Fujifilm Instax Mini 90 is speciaal gemaakt voor de geavanceerde polaroid gebruiker vanwege de meerdere opties die deze camera te bieden heeft. Het model is te verkrijgen in een tweetal retro ontwerpen. Foto’s worden direct geprint op het speciaal ontworpen fotopapier die je eenvoudig in de achterzijde van de camera klikt. Dubbele automatische belichting en een ingebouwde flitser maken van de Fujifilm Instax Mini 90 een goed toestel. De lens is in en uitschuifbaar, 60 mm en een minimale scherpte afstand van 30 cm. Door de camera op een statief te zetten, en de zelfontspanner van tien seconden te gebruiken kun je de mooiste foto’s maken. Leuke optie is het kiezen van een horizontale of verticale foto. 

Fujifilm Instax Square SQ6

fujifilm instax square sq6Deze analoge vierkante instant camera lijkt door zijn design erg veel op het logo van het social media platform instagram. Een mooi vierkant vormgegeven design helemaal van deze tijd. De 66mm intrekbare lens heeft automatische belichting en een flitser. Leuke bijkomstigheid, je kunt met de camera in diverse kleuren flitsen. De camera wordt geleverd met kleuren filtertjes die je erop kunt klikken. Je krijgt de filtertjes in het oranje, paars en groen. Een andere handige functie is de selfie spiegel, hiermee kun voor het nemen van de foto kijken of je de juiste glimlach hebt. De Instax Square SQ6 bezit ook dubbele belichting, dit betekent dat er twee beelden tegelijk kunnen worden geschoten op één foto.

Fujifilm Instant Square SQ20

De Instant Square SQ20 is de opvolger van de de SQ10. De overeenkomsten met de SQ10: het formaat van de film, de ISO van 100 tot 1600, de macro stand van 10 cm, dubbele belichting en het interne geheugen en de optie dit uit te breiden door middel van een geheugenkaart. Maar natuurlijk zijn er ook toevoegingen die de SQ10 niet had, met de SQ20 is het mogelijk om gebruik te maken van de “motion mode”. Dit houdt in dat er uit 15 seconden film de beste frames gehaald worden. Uit deze frames kun jij kiezen welke foto je daadwerkelijk wilt afdrukken. Ook heeft de Fujifilm Instax Square SQ20 meer filters om de foto’s mee te bewerken. 

Uitgebreid assortiment aan polaroid camera’s van Fujifilm Instax

Fujifilm Instax biedt diverse modellen polaroid camera’s aan, naast de eerder genoemde modellen zijn er nog meer modellen verkrijgbaar. Van simpel naar erg uitgebreid voor de fanatieke fotograaf. Naast het camera assortiment zijn er ook veel accessoires beschikbaar. Dit maakt Fujifilm instax erg populair. Door de manier van fotograferen en de instant afdruk met behulp van fotopapier cassettes wordt het schieten van polaroids kinderspel. Wanneer je opzoek bent naar een degelijke polaroid camera dan is een Fujifilm Instax een uitstekende keuze.

fujifilm instax polaroid camera

Fujifilm Instax Camera Kopen

Kijk snel welke instant camera’s er op dit moment beschikbaar zijn en maak gebruik van de fantastische aanbiedingen.

NAAR DE CAMERA’s

Polaroid camera HEMA

Met een Polaroid camera van de HEMA maak je leuke kleine foto’s die direct uit je camera rollen. De polaroid camera’s die je bij de HEMA kunt kopen zijn namelijk de bekende Fujifilm Instax mini 9. Het is de perfecte (instap) camera om mooie momenten vast te leggen, en natuurlijk direct te bekijken. De camera is de nieuwe versie van de bekende oude polaroid camera die eerder werd aangeboden. Makkelijk in gebruik, lichter en kleiner van formaat. Maak je een foto dan wordt deze instant uitgeprint door de camera zelf. Lekker ouderwets want filters en Photoshop zit er niet in.

Naast de camera kun je ook allerlei accessoires kopen bij de HEMA voor je polaroid camera. Denk hierbij aan magnetische fotolijsten, stickers of waterproof stiften. Je kunt de foto’s ook opsturen in de kant en klare Instax kaarten met envelop. Zeer leuk om te krijgen als cadeau of verrassing. Naast de instant foto’s kun je bij de HEMA ook terecht om je digitale foto’s te ontwikkelen. 

Wanneer gebruik je een instant camera?

Het voordeel van een Polaroid camera is dat de foto direct wordt afgedrukt. Heb je een verjaardag, bruiloft of andere leuke momenten die je vastlegt kun je deze direct bekijken als echte foto. Van de foto’s kun je vervolgens leuke magneetjes of een collage maken voor bijvoorbeeld op de koelkast. Voor mensen die direct het resultaat willen zien van hun vastgelegde moment is de Polaroid camera dé ideale camera om te hebben. Foto maken, uitprinten en genieten van het eindresultaat. Het nadeel van een instant camera zijn de relatief dure fotopapier cassettes die je nodig hebt voor het afdrukken. Toch mag dit de pret niet drukken, want een polaroid camera zul je waarschijnlijk alleen gebruiken op bijzondere momenten. En een prachtige foto van een bijzonder moment is natuurlijk goud waard. 

Het kenmerk van een polaroid foto

De eerste polaroid foto stamt uit 1948 en werd geschoten door het bedrijf polaroid. De naam van de kenmerkende foto is dan ook te danken aan het bedrijf wat de instant foto op de markt heeft gezet. Een polaroid foto kun je gelijk herkennen aan de dikke witte rand rondom de foto. Deze rand wordt nog steeds gebruikt, ook bij de moderne polaroid camera’s.

 

Comments