Video Streamen met Google Chromecast

Foto: TechStage

Het streamen van media wordt steeds populairder en hier heeft Google handig op ingespeeld met de Chromecast. De Google Chromecast maakt elke televisie met een HDMI aansluiting smart en interactief, maar er is meer. Met Google Chromecast stuur je gemakkelijk je lokale media, zoals foto’s en filmpjes op smartphone, naar je televisie. Dit proces wordt ook wel casten genoemd.

Streamen

Streamen is niks meer dan een mediaobject wat via het internet wordt verstuurd naar jouw ontvanger. Met ontvanger bedoelen wij bijvoorbeeld je computer, tablet, televisie of smartphone. Door het streamen is het niet meer noodzakelijk om het mediabestand ook daadwerkelijk op je device te hebben. Eigenlijk kijk en/of luister je dus naar iets wat niet op je eigen apparaat staat, maar wat ergens anders op deze wereld is opgeslagen en via het internet naar jou verstuurd wordt.

Wat heb je nodig om Google Chromecast te kunnen gebruiken.

Een aantal dingen zijn noodzakelijk om Google Chromecast te kunnen gebruiken voor video of afbeeldingen.

  1. Een televisie of monitor met HDMI aansluiting.
  2. Een stabiele WIFI verbinding met internet.
  3. Een stopcontact of usb aansluiting voor de stroomvoorziening.
  4. Een smartphone of tablet met de Google Home app of een computer met Google Chrome internetbrowser.

Met deze 4 benodigdheden ben je klaar om te casten.

Google Chromecast installeren

In een paar eenvoudige stappen installeer je je Google Chromecast.

  1. Sluit de Chromecast aan op je televisie of monitor met de HDMI kabel.
  2. Stop de stekker in het stopcontact of de usb aansluiting in je televisie.
  3. Koppel je smartphone, tablet of computer via WIFI met je Google Chromecast.
  4. Volg de instructies op je scherm.

Je bent klaar om te casten!

Ready, set, GO!

Na het installeren en instellen kun je alles van je smartphone, tablet of computer naar je Google Chromecast sturen. Dit kan media zijn wat je hebt opgeslagen, maar ook video’s van YouTube of je favoriete films op Netflix. Er zijn verschillende apps in de app store te vinden die je helpen met het casten van diverse mediabestanden. Je televisie is vanaf nu smart en interactief te bedienen vanaf je smartphone of tablet.

Google Chromecast types

Er zijn op dit moment 3 soorten te koop. De originele waarmee je video kunt casten op maximaal 1080p resolutie. De Ultra versie, waarmee je op 4k resolutie kunt casten. Dit is natuurlijk alleen interessant als je ook beschikt over een 4k televisie of monitor, anders heeft een Google Chromecast Ultra geen toegevoegde waarde. En last but not least, de Audio Cast. Dit apparaat laat je geluid streamen naar je speakers.

Tip!

Bij het instellen van je Google casting apparaat wordt er gevraagd met welk WIFI netwerk je verbinding wilt maken. Het is verstandig om voor een 5ghz netwerk te kiezen. Deze bandbreedte kan sneller data verwerken en zal je kwaliteit verhogen van je streams.

Comments