Maak je verlichting smart met Philips Hue
In een wereld waar steeds meer producten draadloos worden en je huis steeds slimmer wordt, kon de verlichting natuurlijk niet achterblijven. Philips gaat met de tijd mee en speelt hier uitstekend op in met Philips Hue. Het tijdperk van smart living is aangebroken en gaat met Philips Hue nog een stapje verder.
Wat is Philips Hue?
Philips Hue is je persoonlijke draadloze verlichtingssysteem. Dit systeem is een aparte tak binnen het bedrijf Philips Lighting. Door het in huis halen van Philips Hue kun je al je huidige lichtbronnen vervangen voor die van Hue. Hierdoor maak je je verlichting “smart” en kun je deze overal ter wereld bedienen met je smartphone of tablet. Met Philips Hue kun je meer dan alleen je verlichting aan/uit zetten. Je kunt per lamp dimmen, kleurbereiken instellen en alles automatiseren naar je dagelijkse behoeftes. Philips Hue is een compleet verlichtingspakket wat je draadloos kunt bedienen.
Dit heb je nodig
Er zijn 3 dingen echt noodzakelijk om te kunnen starten met Philips Hue. Als eerste is een stabiele Wifi verbinding een must. Het verlichtingssysteem moet met elkaar kunnen communiceren en dit gebeurt via wifi. Als je ervan overtuigd bent dat je wifi in huis toereikend is kun je naar de digitale winkel surfen om een Philips Hue Starterspakket te kopen. In zo’n pakketje vind je een Hue Bridge en één of meerdere lichtbronnen. De Philips Hue Bridge is het hart van je nieuwe verlichtingssysteem en zorgt ervoor dat alles met elkaar kan communiceren. Het installeren is erg eenvoudig met de bijgeleverde handleiding. Last but not least, is een smartphone of tablet noodzakelijk om de boel in te kunnen configureren. Dit moet je doen met de Hue App. Om te kunnen starten zijn dus deze 3 dingen van belang:
- Goede stabiele Wifi verbinding
- Een Starters Pack van Philips Hue
- Een smartphone of tablet
Huidige verlichting aanpassen
Overschakelen naar Philips Hue is enorm simpel. Het is niet nodig om de aansluiting van je huidige verlichting te vervangen, want de lampen van Hue hebben de zelfde aansluitingen als de traditionele lampen die je kent. Het enige wat je hoeft te doen is de oude lamp vervangen voor een lamp van Hue. Dit geldt voor de peer lampen, maar ook voor de halogeenlampen met een GU10 aansluiting. Dit kun je lamp voor lamp doen, kamer voor kamer of natuurlijk in één keer je complete verlichting in huis. Het is dus niet noodzakelijk om je huidige setting compleet om te bouwen naar je persoonlijke verlichtingssysteem.
Kleuren en witlicht
Er zijn verschillende soorten lichtbronnen verkrijgbaar die naadloos samenwerken. Van LED strips tot aan plafondlampen. Philips breidt telkens het Hue assortiment uit. Naast de brede keuze aan lichtbronnen en lampen kun je ook kiezen voor wit of gekleurd licht. De ambiance white bijvoorbeeld heeft alleen een diversiteit aan witlicht, terwijl je een Hue Color lamp in alle kleuren van de regenboog kunt instellen. De Color lampen kun je uiteraard ook instellen als witlicht. Kleur en witlicht combinaties zijn dus eindeloos met Philips Hue. Het mooiste is dat het niet uitmaakt welke lichtbron je kiest, want als het binnen de Hue range valt kun je het eindeloos combineren.
Accessories
Bij een compleet verlichtingssysteem horen natuurlijk ook accessoires. Zo heeft Philips al een bewegingsmelder, aan/uit schakelaar en een dimmer op de markt gebracht. Het draadloos bedienen van je verlichting gaat hiermee nog een stapje verder, want ook de accessoires van Hue zijn draadloos en eenvoudig te koppelen aan de Bridge.
Apple Homekit
Sinds release van de Bridge 2.0 is Philips Hue compatible met Apple Homekit. Voor alle Apple gebruikers onder ons is dit uiterst prettig. Zo kun je je verlichting met je stem bedienen door Siri opdrachten te geven. En kun je Philips Hue laten samenwerken met producten buiten de Hue range. Op deze manier maak je van jouw huis een slimme woning. Zeker als je later gebruik gaat maken van de slimme speaker Apple Homepod.