Wat wij nu weten over de Apple Homepod

Foto: Techradar.com

In december van dit jaar komt Apple met een nieuwe gadget, genaamd de Apple Homepod. Dit doet bij de Apple fan van het eerste uur het hart overslaan, maar je zal dus nog heel even geduld moeten hebben. Dat de lancering van de Apple Homepod pas in december plaatsvindt, dat is natuurlijk geen toeval. Gelukkig is er al wel het één en ander bekend over deze nieuwe gadget en dat delen we uiteraard dan ook maar wat graag met je.

De zelfdenkende speaker

Apple Homepod
De Apple Homepod is een speaker met ongekende mogelijkheden. Aan de kwaliteit van het geluid is veel aandacht besteedt. De door Apple zelf ontworpen A8 chip is het brein van de Homepod. Deze stuurt de versterker, woofer en zeven tweeters aan. De speaker weet als het ware waar hij in een ruimte staat en past het geluid hier automatisch op aan, wat door Apple “ruimtelijk bewustzijn” genoemd wordt. De kamer waarin hij staat wordt geanalyseerd door de speaker en hierdoor wordt het geluid altijd in de meest optimale richting afgespeeld, waarbij ook rekening wordt gehouden met de akoestiek van de kamer.

Siri Speaker

De Apple Homepod is uitgerust met Siri, de persoonlijke assistent die reageert op jouw stem. Jou vast wel bekend van jouw iPhone. Vandaar dat deze gadget ook wel Siri Speaker genoemd wordt. Je kunt Siri vertellen wat je graag wil horen, want deze put uit de database van Apple Music. Hier zijn miljoenen artiesten te vinden en een veelvoud hiervan aan nummers. Ben je toe aan wat anders? Geef Siri dan gewoon de opdracht “speel eens iets anders” en jouw wil geschiedt.

De Siri Speaker kun je via het Apple Homekit platform ook inzetten om bijvoorbeeld de lampen in de kamer aan te zetten, de airco in werking te stellen of om de garagedeur te openen. Ook kun je Siri vragen stellen over tal van onderwerpen, variërend van sport tot aan het weer.

De juiste looks

Zoals je van Apple mag verwachten ziet de Siri Speaker er strak en modern uit. De speaker is iets groter dan 17 cm hoog en slechts 14 cm breed, weegt ongeveer 2,5 kilo en is natuurlijk draadloos. De Apple Homepod wordt uitgebracht in de kleuren wit en grijs en passen hierdoor in vrijwel elk interieur. De bediening is eenvoudig en werkt door het aanraken van de bovenkant of je geeft Siri gewoon een opdracht.

Apple Homepod

Apple Homepod Prijs

De prijs van de Apple Homepod zal naar alle waarschijnlijkheid rond de 350 dollar komen te liggen. Wil je als één van de eersten deze gadget kopen, dan zal je naar de VS, Engeland of Australië moeten. Pas in 2018 zal de Siri Speaker ook in andere landen verkrijgbaar zijn. Het is dus nog even afwachten wat we hier neer moeten tellen voor de Apple Homepod.

Meer informatie over Apple Homepod vind je op de website van Apple.

Comments