Cruciale tips voor een kort bezoek aan Los Angeles

Foto: Free-Photos

Los Angeles: de stad van mooi weer, stranden, celebrities en Hollywood. Iedereen kent de beelden wel uit films en series. Veel mensen bezoeken LA als begin- of eindpunt van een roadtrip. Je bent dan maar kort in deze mega stad. Het is zonde om de stad over te slaan, want het is gaaf om alles in het ‘echt’ te zien. Hier vind je tips voor zo’n bliksembezoek.

Big, bigger, biggest; Los Angeles

Los Angeles is groot, heel erg groot. Met bijna 4 miljoen inwoners binnen de stadsgrenzen en 18 miljoen die bij het totale stedelijk gebied horen, is het de op één na grootste stad van de Verenigde Staten. De afstanden die je moet afleggen in de stad zijn dan ook onvoorstelbaar. Kies je voor een hotel, dan is het aan te raden om een hotel te nemen in de buurt van toeristische trekpleisters. Ja, de prijzen liggen er wel hoger, maar je hoeft ook veel minder te reizen. Dagelijks zijn er enorme files omdat iedereen met de auto reist. Het openbaar vervoer is voornamelijk gericht op locals en ben je gewoon ontzettend lang onderweg om van A naar B te komen.

What to see

Bezoek je LA kies er dan voor om vooral de hotspots te bezoeken. Het is zo tof om alle plekken die je op tv ziet in het echt te zien. Een goede indruk van de stad krijg je door mee te gaan met een hop-on hop-off bus. Er zijn diverse operators beschikbaar en ticketverkoop vind je bij de bekendste hotspots. Voordeel van zo’n bus is dat je op meerdere plekken uit kunt stappen (en er even later natuurlijk weer op), je krijgt door middel van een koptelefoon interessante weetjes te horen en je ziet veel meer van de stad dan wanneer je met het OV reist. Meestal zijn er meerdere routes beschikbaar en kan je tickets kopen voor 1 dag, maar ook voor meerdere. Houd er wel rekening mee dat ook deze bussen vast staan in de spits, dus dat de aangegeven route-tijd ver overschreden kan worden. Mocht je een aansluiting hebben op een andere route om bij je hotel te komen, is het verstandig om dan niet de laatste bus te pakken.

Santa Monica

De Santa Monica pier is misschien wel één van de bekendste plaatjes van Los Angeles. Loop de pier over, kijk over het water naar de vissers, bekijk het werk van de straatartiesten, doe een ritje in de achtbaan, maar neem vooral alle indrukken in je op. Vanaf de pier sta je zo op het brede zandstrand. Neem hier uiteraard een foto met een lifeguard huisje en waan je even in Baywatch. Achter de boulevard vind je vele restaurants en winkels. Ook om te winkelen, ben je hier aan het goede adres.

Venice Beach

Super leuk om te doen, is een fiets huren in Santa Monica en dan via het kilometerslange fietspad langs het strand Venice beach (of nog verder natuurlijk) te bereiken. Venice Beach is zeker een must see op je trip in Los Angeles. De stranden zijn er breed en prachtig. Ooit was Venice Beach de locatie van vele hippies. Je vindt hier dan ook nog altijd vele kunstenaars, muzikanten en straatartiesten. Er hangt een fijne sfeer en je kunt hier urenlang rondzwerven, winkeltjes bezoeken en gewoon heerlijk mensen kijken.

Walk of fame

De Walk of Fame is zeker een bezoekje waard. De sterren kan je vinden in het trottoir op Hollywood Boulevard. Er liggen meer dan 2000 sterren dus als je jouw favoriete beroemdheid wilt vinden, doe dan van te voren wat research waar je hem of haar precies kunt vinden. Naast alle sterren, is dit gedeelte van Hollywood boulevard vooral gericht op de toerist. Het Chinese Theatre is leuk om even te bezoeken en een goed uitzicht op het Hollywood sign heb je vanaf het Hollywood & Highland centre waar onder andere de Oscars elk jaar worden uitgereikt.

Rodeo Drive

Heb je nog wat tijd over, dan is het leuk om ook even een stukje te lopen over Rodeo drive. Aan deze straat vind je de meest exclusieve winkels, rijden de duurste auto’s voorbij en heb je de kans om een celebrity te spotten. En een selfie met Rodeo Drive op achtergrond is een shot waar velen van dromen.

The dont’s

Misschien onnodig om te zeggen, maar uiteraard moet je goed op je spullen letten. Los Angeles is een grote stad dat met de nodige criminaliteit komt. Gedraag je niet als een typische toerist.
Besluit je wel met het openbaar vervoer te reizen, weet dan goed waar je gaat uitstappen of overstappen. Voor je het weet sta je namelijk midden in een achterbuurt.

Stel niet te hoge verwachtingen, want ook al is de stad leuk om te bezoeken, het zal je verwachtingen niet overstijgen. Het is en blijft immers gewoon een hele grote stad. Een goede voorbereiding is daarom ook belangrijk, helemaal als je maar kort blijft. Ben je namelijk de hele tijd aan het zoeken of aan het reizen, dan gaat dit ten koste van de beleving en ga je er minder plezier aan beleven.

Comments