Bucket list voor de Harry Potter fan

Harry Potter, wie kent de boeken of de films niet? De tovenaarsleerling die samen met zijn vrienden strijdt tegen de duistere Lord Voldermort. Ben jij net als ik een Harry Potter fan van het eerste uur? Dan zijn er wereldwijd ontzettend veel dingen die geïnspireerd zijn op dit thema. Ik heb de leukste dingen voor je op een rijtje gezet.

Harry Potter Hotel London

In London is een hotel waar je een nacht kan doorbrengen in de tovenaarswereld. Het Georgian House Hotel in London biedt wizarding rooms aan. Je gaat naar binnen via een verscholen deur achter een boekenkast en het lijkt net of je in een slaapzaal van Hogwarts staat. Je moet er wel even voor in de buidel tasten want een nacht in één van deze kamers kost ongeveer € 300,- per nacht voor een tweepersoonskamer.

Universal Studios in Orlando of Los Angeles

Ok, je moet ervoor naar Los Angeles in de Verenigde Staten vliegen, maar wie wil er nou niet een dag een Hogwarts student zijn. In deze themaparken bezoek je de Wegisweg met al zijn winkels, drink je een boterbiertje in de Leaky Cauldron, reis je tussen de parken in de Hogwarts express, buig je voor een Hippogrief of maak je een heftig ritje door het Verboden Bos.

Harry Potter Kasteel Zweinstein

Harry Potter and the cursed child play, West End of Broadway

Het achtste boek is eigenlijk een toneelstuk dat op 31 juli 2015 in premiere is gegaan in het Palace Theatre op West End in London. Vanaf de premiere is het een enorm succes. Houd er rekening mee dat het stuk in twee gedeelten wordt opgevoerd dus je twee kaartjes moet hebben voor part 1 en 2. In de lente van 2018 zal hij ook te zien zijn op Broadway in New York.

Het verhaal speelt zich af 19 jaar na het verslaan van Voldermort. Harry is nu volwassen en een overwerkte medewerker van het ministerie van toverkunst en vader van 3 kinderen. In een betoverend, verrassend en adembenemend verhaal word je weer even meegenomen in de wereld van je favoriete tovenaar. Zonder twijfel een geweldige toevoeging op de bestaande verhalen.

Harry Potter Cursed Child

Warner Bros studio tour London

Op ongeveer een uur rijden ten noorden van London vind je de Warner Bros studio tour. Hier zijn alle acht films opgenomen en je kunt er uren ronddwalen om alle sets te bekijken en activiteiten te doen. Je kunt bijvoorbeeld een boterbiertje drinken, op een bezemsteel vliegen of helpen de golden snitch te vangen. Veel kostuums en objecten uit de films staan tentoongesteld. Je waant je hier helemaal in de Harry Potter wereld en het zal een dag zijn om niet meer te vergeten.

Foto laten maken op Kings Cross Station platform 9¾

Op het King’s Cross station in London vind je natuurlijk platform 9¾, de vertrekplaats van de Hogwarts Express. Op het station zit een Harry Potter souvenirshop met ernaast de toegang, inclusief trolley, naar platform 9¾. Doe een sjaal om van je favoriete afdeling van Hogwarts, doe je best om door de muur te gaan en laat die  foto maar maken.

Harry Potter Hogwarts Express

Muggle walking tour langs filmlocaties in London

Een twee en half uur durende tour te voet door London, leidt je langs diverse filmlocaties van de films. Tijdens de tour krijg je leuke feitjes te horen over JK Rowling, het maken van de films en over de stad zelf. Je komt op plekjes die je anders waarschijnlijk niet zal bezoeken. Ook voor de niet die-hard HP-fan is het leuk om mee te gaan. De gidsen zijn enthousiast en proberen iedereen bij de tour te betrekken. Neem wel een metro kaart mee aangezien je ook een keer met de metro gaat. Tickets boeken kan via www.tourformuggles.com

Een rit in de Jacobite steam train

Altijd al een rit met de Hogwarts Express willen maken? Dat kan! De Jacobite steam train (of Jacobite express) is een stoomtrein die rijdt tussen Fort William en Mallaig in het westen van Schotland. Liefhebbers van de film zullen de trein en verschillende landschappen herkennen aangezien deze ook in de films gebruikt werden, waaronder de Glenfinnan viaduct. De trein vertrekt meestal twee keer per dag in de periode van mei tot en met oktober en kan als een één- of meerdaagse treinreis geboekt worden. Het is wenselijk om vooraf tickets te boeken om er zeker van te zijn dat je een plek hebt, aangezien de trein geregeld vol is.

Harry Potter Trein

Comments