Genieten in Londen: de hidden gems op een rijtje

Foto: chafleks

De London Eye, Buckingham Palace, de Tower Bridge, National Gallery, noem maar op. Ze klinken je ongetwijfeld bekend in de oren, want Londen is een explosie van toeristische plekjes. Deze en vele andere plekken zijn natuurlijk niet voor niets toeristentrekkers en zijn daarom ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Maar als je langer dan een paar dagen in Londen bent, niet zo van het massatoerisme bent of er voor de tweede, derde of misschien wel tiende keer bent, is het leuk om eens iets meer van Londen te zien dan de hordes mensen. Daarom staan hier voor jou 5 van de mooiste onbekende plekjes van Londen op een rijtje!

Stables Market (Camden)

Hidden Londen Stables Market

Een prachtig ding van Londen is de rijkheid en diversiteit van vele straatmarkten. Hoewel deze nietonbekend zijn (denk aan Borough Market in Southwark, of de Portobello Road Market in Notting Hill) worden ze toch vaak vergeten bij een bezoek aan Londen. Een markt die er uitspringt is de Camden Stables Market. Alles is hier te vinden, van piercingshops tot antiekwinkeltjes en van streetfood tot de heerlijkste cocktail ooit. Daarnaast hangt er een geweldige sfeer en loopt er een enorme diversiteit aan mensen. Kijken dus!

Hyde Park Speakers’ CornerHidden Londen Hyde Park

Hyde Park kan je bekend in de oren klinken, dit is een prachtig park met indrukwekkende historie waar veel stellen en gezinnen een middagje doorbrengen. Wat echter minder bekend is is Speakers’ Corner, gelegen in het noordoostelijke deel van het park. Speakers’ Corner is dé plek om je mening te delen of om die van andere mensen aan te horen. Hier kun je in het openbaar spreken over politiek, cultuur, religie en elk ander onderwerp dat jij wil betogen. Alleen de Britse koninklijke familie en het omverwerpen van de regering mogen niet besproken worden. Hier heb je gegarandeerd in interessante middag!

The Block (Shoreditch)

Hidden Londen The Block

Veel mensen zijn fan van gezelligheid en lekker eten, daarom is in Londen ‘The Block’ een favoriete plek voor fijnproevers. Dit is deels in de buitenlucht en deels overdekt, met aan de randen allemaal verschillende foodtrucks en in het midden gezellige stoelen, tafeltjes, banken, zitzakken, tapijten, enzovoorts, waar je dan lekker kunt gaan zitten met je eten. De sfeer is super en het eten is heerlijk. Het ziet er van buiten niet heel gezellig uit, maar dat is het ’s avonds wel!

Gordons Wine barHidden Londen Gordons Wine Bar

Als we het dan toch over gezellig eten en drinken hebben, moet Gordon’s Wine Bar ook even genoemd worden! Dit is een heel bijzonder, apart en gezellig ingerichte bar, met als specialiteiten heerlijke wijnen en perfect passende kaasjes. Door de unieke inrichting is dit een unieke ervaring.

Daunt booksHidden Londen Daunt Books

En last but not least een must-visit voor de boekenliefhebbers onder ons: Daunt Books. Van buiten heeft de boekenwinkel een Harry Potter-achtige uitstraling en die wordt binnen precies hetzelfde doorgezet. De meeste boeken zijn boeken over reizen, maar alle genres zijn er te vinden.

Dit zijn natuurlijk maar een paar van de prachtige plekjes die Londen te bieden heeft, de rest is aan jou om te ontdekken!  

Comments