Foto: Pixabay

VET! Zwemmen met varkentjes

Dit is nog eens VET! In het wild zwemmen met varkentjes. Het is een stukje reizen, maar dan heb je ook wat. Deze schattige dieren komen namelijk in het wild voor op de Bahama’s en hebben een grandioos leven in het heldere blauwe water. Big Major Cay is de baai waar deze dieren verblijven en het kost je als toerist wat moeite om de dieren te bezoeken.

Bahama’s

De Bahama’s is bij uitstek één van de mooiste vakantieplekken in het Caribisch gebied. De Bahama’s bestaat uit meerdere kleine eilandjes waarvan Andros het grootste eiland is. Op de gehele eilandengroep heerst een heerlijk klimaat en is het hele jaar door zonnig weer. Deze droombestemming is, vanwege de kort reisafstand, vooral in trek bij de inwoners van Amerika. Toch zijn er ook steeds meer Nederlanders die de weg vinden naar de Bahama’s. Dit komt natuurlijk mede door de zwemmende biggetjes in Big Major Cay.

Hier zijn de varkentjes

Als je naar de Bahama’s afreist om een bezoek te brengen aan Pig Beach moet je eerst goed wat research doen. De meeste vluchten vanuit Nederland hebben namelijk als eindbestemming Nassau of George Town. Vanaf beide plekken is het niet mogelijk om een bezoek te brengen aan de beesten op Pig Beach. Om de varkentjes te bewonderen kun je het beste een trip in plannen naar het eiland Staniel Cay. Dit eiland heeft een vliegveld en ligt naast het eiland waar de varkens rondstruinen. Vanuit Staniel Cay kun je met de boot naar Big Major Cay en in deze baai vind je Pig Beach waar de varkentjes zwemmen om af te koelen.

Het is een serieuze trip om bij de dieren te komen, maar dit is zeker de moeite waard. Op tripadvisor vind je voldoende bedrijven die een trip van Staniel Cay naar Pig Beach aanbieden. Het beste kun je kiezen voor een private tour of een tour met een klein gezelschap.

Hoe zijn die beesten daar dan gekomen?

Nu je weet hoe lastig het is om als toerist op Pig Beach te komen vraag je je natuurlijk af hoe die dieren daar zijn gekomen. Dit is voor iedereen nog een raadsel. Sommigen beweren dat de varkens hier in een ver verleden zijn achtergelaten om te dienen als voedsel voor later terugkerende scheepslui, maar anderen zeggen dat ze expres zijn uitgezet om toeristen aan te trekken. Misschien zijn ze ook tijdens een transport van het ene naar het andere eiland met de boot verongelukt en zijn de dieren zwemmend naar Big Major Cay gegaan.

zwemmen met varkentjes pig beach bahamas

Leven als een koning(in)

De dieren komen niks te kort op Pig Beach. Het eiland is een klein stukje beschermd natuurgebied en inwoners van de omliggende eilanden brengen de varkens voedsel en houden een oogje in het zeil. Tegenwoordig zijn de beesten gewend aan alle aandacht van toeristen. Zodra er een boot nadert springen de biggetjes massaal het water in, omdat ze weten dat ze gevoerd worden. Je zou kunnen zeggen dat de dieren leven als een god in Frankrijk. Een wit strand, kraakhelder blauw water en voldoende mensen die je dagelijks voedsel brengen.

Als je van plan bent om een bezoek te brengen aan Pig beach is het wel noodzaak om de dieren met respect te behandelen. Ook al zijn ze gewend aan toeristen, het blijven wilde dieren die niet in gevangenschap leven op een van de mooiste plekken ter wereld.

Comments