Simkaart voor Amerika

Gebruik data als inwoner van de Verenigde Staten

Foto: Travis Saylor

Ook wanneer je reist wil je graag altijd bereikbaar zijn. Door de grote hoeveelheid aan wifi hotspots is dit ook bijna over ter wereld mogelijk. Toch zijn er momenten dat er geen wifi verbinding beschikbaar is of je gewoon liever niet wilt inloggen bij een publieke hotspot. Binnen Europa kun je veelal gebruikmaken van de mobiele data van je Nederlandse mobiele provider, ook wel roaming genoemd. Sinds juni 2017 betaal je niets extra’s voor het gebruiken van je eigen data binnen Europa. Buiten Europa is dit wel anders. Als je dus naar Amerika reist en daar gebruik wilt maken van je eigen data betaal je per mb een fors bedrag. Gelukkig zijn er alternatieven om toch altijd een internetverbinding tot je beschikking te hebben in Amerika. Het makkelijkste en voordeligste is een geschikt simkaart voor Amerika aanschaffen. Deze USA sim kaarten kun je vaak al op het vliegveld bij aankomst kopen of in de lokale supermarkt.

Simkaart Amerika kopen

Er zijn een aantal opties wanneer je een simkaart voor Amerika wilt kopen. Zo kun je voordat je begint aan je reis online een USA simkaart bestellen bij een Nederlandse webwinkel. Of je haalt een simkaart voor Amerika bij de lokale provider of supermarkt, zodra je bent aangekomen. In Amerika zijn namelijk prepaid simkaarten beschikbaar die je ook als toerist kunt aanschaffen. Een simkaart voor Amerika kopen wanneer je al in de USA bent is dan ook de beste keuze. De meeste mobiele providers in Amerika bieden deze prepaid simkaarten aan. Doordat je gebruikmaakt van een Amerikaanse sim kaart van een Amerikaanse provider betaal je dus ook de lokale kosten en dus geen roaming.Booking.com

AT&T, T-Mobile of Verizon

Binnen Amerika zijn een groot aantal mobiele providers te vinden. Alleen niet elke provider biedt een globale dekking aan door heel Amerika. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een sim kaart van AT&T, T-Mobile of Verizon. Dit zijn de 3 grootste providers van Amerika en bieden een bijna volledige landelijke dekking aan. Naast de uitstekende 4G dekking hebben ze ook allemaal een prepaid sim kaart in hun assortiment die je kunt gebruiken als toerist. Voor vertrek is het wel verstandig om te checken hoe de dekking is van de locatie waar je naartoe reist. Ze bieden allemaal een “coverage map” aan waarop je kunt zien hoe de dekking is. Om de dekking te bekijken ga je naar AT&T coverage map (let op: AT&T prepaid selecteren), T-Mobile en Verizon. Tip: Als je een roadtrip maakt door het westen van USA is het verstandig om een simkaart voor Amerika te kiezen van AT&T. Als je de “coverage maps” bekijkt zul je zien waarom.

AT&T coverage map simkaart Amerika

Simkaart Amerika van AT&T

Een simkaart voor Amerika van AT&T kun je aanschaffen bij de winkels van AT&T of bij een lokale winkel, zoals walmart of best buy. Op de telecom afdeling vind je de AT&T Prepaid sim kit. Deze prepaid sim kit is ideaal om te gebruiken wanneer je in Amerika verblijft. Eenmaal gekocht moet je de sim kaart van AT&T activeren, hiervoor heb je wel een internet verbinding nodig. Een wifi verbinding van je hotel bijvoorbeeld. Door de stappen te volgen die je kunt vinden in de sim kit ben je binnen een aantal minuten online met je nieuwe simkaart. Na de activatie kies je het gewenste data pakket en stop je de simkaart voor Amerika in je smartphone of mifi router. Na het activeren van je simkaart moet je geld op je account zetten, hierna kun je een “plan” selecteren met de gewenste hoeveelheid data. Op de website paygonline.com kun je precies het verbruik zien.

Let op: Zodra de simkaart voor Amerika geplaatst is in je smartphone ben je niet meer bereikbaar op je Nederlands 06 nummer, aangezien je vanaf nu gebruikmaakt van een Amerikaans telefoonnummer. Wel kun je gebruik blijven maken van whatsapp met je NL telefoonnummer.

T-Mobile simkaart Amerika

De aanschaf van een T-Mobile simkaart voor Amerika werkt net iets anders dan bij AT&T. Bij T-Mobile kies je namelijk gelijk voor het data pakket wat je wilt gebruiken in combinatie met de simkaart. Het resultaat is hetzelfde, alleen de aanschaf van het data pakket gebeurt op een andere manier.

Verizon simkaart Amerika

Als je kiest voor Verizon als mobiele provider in de Verenigde Staten koop je de Verizon Sim starter kit. Hierna kun je net als bij AT&T na activatie kiezen voor het gewenste data pakket. Ook de sim kaarten van Verizon zijn verkrijgbaar bij de lokale winkels.

Simkaart voor Amerika met onbeperkt internet

De meeste simkaarten voor Amerika bieden pakketten aan met “onbeperkt internet”. De term “onbeperkt internet” is een vaag begrip, aangezien je nog altijd moet kiezen voor een pakket met het aantal gigabytes wat je tot je beschikking wilt hebben, dus zo onbeperkt is het ook weer niet. De providers reduceren namelijk de internetsnelheid wanneer het aangeschafte GB pakket verbruikt is. Je hebt dus wel onbeperkt internet, maar wanneer je data bundel verbruikt is wel tegen een lagere snelheid. Een onbeperkt internet simkaart voor Amerika wordt aangeduid als “Unlimited data”. Het is dus verstandig om de kleine lettertjes te lezen als je kiest voor “unlimited data”.

Simkaart gebruiken in smartphone of mifi router

Eenmaal een simkaart voor Amerika gekocht kun je gebruikmaken van je mobiel internet pakket. Dit doe je door de simkaart in je smartphone te plaatsen of in een mifi router. Het gebruik van de sim kaart in je smartphone kent een aantal nadelen. Zo kun je geen gebruik meer maken van je eigen 06 nummer en ben je als enige verbonden met het internet. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je smartphone als hotspot te gebruiken, maar dit is niet ideaal als er meerdere apparaten inloggen op de hotspot. Als je kiest voor een mobiele router dient deze als je eigen persoonlijke wifi hotspot en is ook nog eens vele malen veiliger dan een publieke hotspot.

Comments